Gradual Software Kondigt Samenwerking aan met Markzware

Markzware FlightCheck New Version! Click Here To Learn More

Gradual’s SWITCH automatiseert Markzware FlightCheck Professional & FlightCheck Online

Gent (België), 29 september 2006 – Gradual Software, specialist in softwareoplossingen voor het automatiseren van uitgeefprocessen, maakt bekend te gaan samenwerken met Markzware, ontwikkelaar van de bekroonde FlightCheck-serie van preflight-software. Dankzij de samenwerking kunnen Markzware’s preflight tools naadloos worden geïntegreerd met Gradual’s SWITCH productlijn:

PowerSWITCH accepteert orders die via FlightCheck Online zijn verzonden, en verwerkt deze orders automatisch op basis van de inhoud van FlightCheck Online’s jobticket en preflight resultaten.
FullSWITCH (en PowerSWITCH) omvatten een ingebouwde configurator voor FlightCheck Professional, waarmee geautomatiseerde pre-flight kan worden ingesteld en uitgevoerd vanaf nagenoeg elke desktop of server tegen minimale kosten.

Gelijktijdig met deze aankondiging geeft Gradual Software vandaag de Update 4 van FullSWITCH en PowerSWITCH 06 vrij, die naast andere uitbreidingen en correcties ook bovengenoemde functionaliteit biedt.

Als gevolg van deze samenwerking zullen gebruikers het ultieme efficiencyniveau bereiken in professionele uitgeefprocessen, waarbij het combineren van nauwkeurig preflighten van verschillende bestandsformaten met krachtige automatiseringsmogelijkheden mogelijk wordt. Met SWITCH kunnen documentstromen op eenvoudige wijze ontworpen en aangepast worden. De nieuwe configurator maakt het mogelijk FlightCheck Professional via een simpel drag-and-drop proces toe te voegen aan de stroom. FlightCheck Professional is een krachtige applicatie voor kwaliteitscontrole op het preflighten van PDF’s en bronbestanden. Het kan meer dan 45 bestandsformaten voor layout-toepassingen en veel beeldformaten controleren.

Patrick Marchese, CEO van Markzware, zegt: “Gradual Software heeft een groot marktpotentieel met hun geavanceerde tools voor automatisering van uitgeefprocessen. Dat is vooral te danken aan hun 100% focus op automatisering en hun snelle ontwikkelingsvoortgang bij het toevoegen van nieuwe functies aan hun SWITCH softwarelijn, zoals de integratie met Markzware FlightCheck Online en Professional.”

Peter Camps, CEO van Gradual Software, verklaart over de nieuwe samenwerking: “Markzware heeft een leidende positie in preflight-tools voor alle bestandsformaten. De combinatie van FlightCheck– en SWITCH-technologieën voorziet gebruikers van een geïntegreerde oplossing, met meer geautomatiseerde taken en de creatie van één enkele gestroomlijnde workflow voor het controleren, versturen en verwerken van orders.”

PowerSWITCH en FlightCheck Online
FlightCheck Online controleert eigen bestanden en PDF-files aan de hand van specifieke sets met preflightregels, die zijn vastgesteld door de ontvangende kant (drukkers, uitgevers, etc.). De controle vindt plaats op de desktop van de verzender voordat de order wordt verstuurd. Zodra de preflight is voltooid verzamelt FlightCheck Online automatisch alle relevante bestanden, inclusief fonts en beelden, waarna compressie van de verzamelde order plaatsvindt en uploaden naar de FTP-server van de ontvanger.

Aan de kant van de ontvanger detecteert PowerSWITCH automatisch binnenkomende orders en pakt deze uit. Ook de jobticket-informatie die door de verzender is ingevoerd wordt met FlightCheck Online binnengehaald alsmede de preflight resultaten zoals die door FlightCheck Online zijn gegenereerd. PowerSWITCH sorteert en verwerkt vervolgens de orders op basis van deze “metadata”, waardoor gebruikers intelligente orderstromen kunnen samenstellen. Zo kan een order bijvoorbeeld, indien gewenst door de verzender, automatisch naar corrrectie- or conversieprocessen worden geleid (in applicaties van derden aangestuurd door PowerSWITCH), en in de juiste map geplaatst voor handmatige controle.

FullSWITCH en FlightCheck Professional
FullSWITCH (en PowerSWITCH) omvatten een ingebouwde configurator voor FlightCheck Professional. Hiermee kan FlightCheck Professional gemakkelijk vanuit SWITCH worden ingesteld, en wordt de FlightCheck desktoptool een volledig geautomatiseerde applicatie.

David Dilling, directeur van Markzware’s Europese vestiging, concludeert: “De synergie tussen FlightCheck en Gradual’s SWITCH-producten is duidelijk. Het automatiseren van FlightCheck Professional’s pre-flight-mogelijkheden biedt aanzienlijke voordelen. En het wordt nog interessanter als FlightCheck Online wordt gekoppeld aan SWITCH aan de kant van de ontvanger. Een drukker, uitgever of reclamestudio kan zodoende een echt complete web-to-print oplossing aanbieden. Alle belangrijke controles worden gedaan voordat FlightCheck Online de goedgekeurde order via FTP naar Gradual’s PowerSWITCH stuurt – de mogelijkheden zijn onbegrensd!”

Bundelaanbieding
Gradual Software en Markzware hebben een bundelaanbieding samengesteld die tot eind 2006 beschikbaar is via geselecteerde distributiekanalen in Europa:

FullSWITCH en FlightCheck Pro zijn leverbaar voor een speciale bundelprijs van 2700 euro (ter vergelijking: de normale gecombineerde prijs is 2999 euro). Geregistreerde gebruikers van FlightCheck Professional krijgen een gratis upgrade naar de jongste versie van deze applicatie aangeboden als ze FullSWITCH aanschaffen (2500 euro).

Over Gradual Software
Gradual Software werd opgericht in november 2004 voor het ontwikkelen en leveren van software voor volledige automatisering in de talloze stadia van het professionele uitgeefproces. Gradual’s automatiseringsoplossingen zijn ontworpen om alle betrokkenen in de uitgeefworkflow voordelen te bieden, inclusief contentmakers (auteurs en ontwerpers), contentverwerkers (redacteuren, ontwerpers en layout-medewerkers), merkfabrikanten (uitgevers en marketingafdelingen) en dienstverleners (drukkerijen). Gradual biedt de SWITCH-softwarereeks voor workflowautomatisering, bestaande uit drie modules: LightSWITCH, een instapniveau tool voor het automatiseren van bestandsontvangst via FTP; FullSWITCH, een mid-range product dat configurators toevoegt zodat applicaties van derden naadloos in de workflow kunnen worden geïntegreerd; en PowerSWITCH, het toppakket dat uitgebreide scripting en metadata tools biedt voor het intelligent samenstellen van workflows, samen met een gebundelde workgroupclient

Gradual Software is privé-eigendom van zijn managementteam, en is gevestigd in Gent, België. Bezoek voor meer informatie www.gradual.com

Press Contact
Duomedia Public Relations – Lutt Willems
Phone: +32 2 454 85 57 / Fax: +32 2 454 85 59
Email: lutt.w@duomedia.com / Web: www.duomedia.com

© 2006 Markzware. All rights reserved. Covered by U.S. Patent # 5,963,641
###

Gradual Software Kondigt Samenwerking aan met Markzware

Title: Gradual Software Kondigt Samenwerking aan met Markzware
Published on: September 29, 2006
David Dilling

Related Articles

Stay Connected!

SUBSCRIBE
Close